Lollandsbanen 150 års jubilæum

posted in: Ikke kategoriseret | 0

1. juli 1874, blev “Det Lolland-Falsterske Jernbane Selskab” indviet med en jernbaneforbindelse mellem Nykøbing Falster og Nakskov. Dengang var rejsetiden 2 timer og 40 minutter. Lørdag blev dette 150 års jubilæum fejret med åbne arrangementer ved stationerne i Nakskov, Maribo, og Nykøbing Falster, hvor der var kørsel med veterantog fra Museumsbanen, mulighed for at kigge på Lollandsbanens facitetter, og selvfølgelig med taler fra blandt andet Regionsformanden Heino Knudsen, og borgmestrene Holger Schou Rasmussen og Simon Hansen, fra henholdsvis Lolland og Guldborgsund kommune. For at vende lidt tilbage til historien, så er det i år, 70 år siden at A/S Lollandsbanen, og i 1958 blev det sidste damplokomotiv udfaset. I 1965 blev de første motoriserede Y-togsæt også kaldet “Lynetter” indsat, disse kørte i mere en 30 år, inden de så småt blev udfaset i slutningen af 1990érne, hvor de første IC2 tog indtog Lollandsbanen.