OPERA PÅ AXELTORV FREDAG 30-07-2021

Swipe Up’era er et nystartet operakompagni der ser det som sin fornemmeste kunst at bringe operaen ud til publikum og give dem en følelse af fællesskab omkring den smukke opera, både i levende live og gennem live-stream. Deres mission er, at skabe en fælles koncertoplevelse både for deres publikum til koncerterne, men også for dem der ser med hjemme fra stuerne. Swipe Up’era ønsker at gøre opera mere tilgængelig for alle, ved at flytte operaen ud af operahusene og koncertsalene og ud på gader og torve. Swipe Up’era består af operasangerne Carina Tybjerg Madsen, Frederikke Kampmann og Jonathan Koppel. De bliver akkompagneret af den dygtige guitarist Allan Sjølin, som selv har lavet arrangementer for guitar til de store operahits. Carina Tybjerg Madsen Carina debuterede fra Solistklassen ved Det Kgl Danske Musikkonservatorium i 2019. Hun er en del af Young Artist Ensemble hos Operettekompagniet og synger derudover i Ars Nova Copenhagen. Hun har sunget hovedroller i bl. a. Strauss’ “Flagermusen”, Léhars “Den Glade Enke”, Janaceks “Den fiffige lille Ræv”, Benatzkys “Sommer i Tyrol” og Mozarts “Tryllefløjten” og sunget solistpartier i ind og udland i værker som Rossinis Stabat Mater, Mozarts C-mol Messe og Bachs Juleoratorium og er også brugt flittigt som solist ved koncerter med Odense Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester, med sidstnævnte senest ved deres live-stream Sankt Hans-koncert i sommeren 2020. Carina vandt i 2017 konkurrencen “Grandi Voci” i Salzburg. Frederikke Kampmann Frederikke er uddannet fra Det Kgl Danske Musikkonservatorium i København og fra Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien og debuterede i 2008. Hun har bl. a. sunget Sopranpartiet i Mozarts Requiem med Aarhus Symfoniorkester, Carmina Burana med Sønderjyllands symfoniorkester og Aalborg Symfoniorkester og har sunget Jenny Lind med Odense Symfoniorkester i Carl Nielsens sjældent opførte “Amor og Digteren”. Fra 2011-2017 var Frederikke bosat i Wien hvor hun sang store partier på bl. a. Theater Akzent og Theater MuTh. I sæson 2016/2017 var hun medlem af Junges Ensemble på Theater an der Wien. Sommeren 2013 modtog hun prisen for Årets unge Operatalent ved Copenhagen Operafestival. Jonathan Koppel Jonathan afsluttede sin uddannelse ved Det Kgl Danske Musikkonservatorium i 2016 og har siden fortsat sine studier hos de internationalt anerkendte sangere Reinaldo Macias og Helena Kaupova. Han har stået på scenen bl. a. som Tamino i Mozarts “Tryllefløjten” i Frimurerlogens Festsal, Normanno i Donizettis “Lucia di Lammermoor” og Remendado i Bizets “Carmen, begge på Opera Hedeland. Han har desuden sunget Torquemada i Ravels “L’Heure Espagnole” i en koncertant opførelse med Copenhagen Phil og stjernedirigenten Lawrence Foster. Jonathan har været solist i værker som Bachs H-mol Messe, Bachs Juleoratoriet, Händels Messias, Dvoraks Stabat Mater, Puccinis Messa di Gloria og Mozarts Requiem og Mozarts Kroningsmesse. Han er desuden modtager af Børge Schrøder og Hustru Herta Finnerups Musiklegat. Allan Sjølin Allan er professionel klassisk guitarist- og mandolinist og solistuddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som solist-,orkester- og kammermusiker har han arbejdet med bl.a. Det Kongelige Kapel, Danmarks Radio SymfoniOrkester, DiamantEnsemblet, Kroger Kvartetten, Holbæk Ensemblet, Trio Amerise, Nordahl Quartet, Choro Vivo, Bjarke Mogensen, mfl. Han er fast medlem af den prisbelønnede Copenhagen Guitar Duo.VIS MINDRE