Lollands Havørn

Nakskov Roklub inviterede lørdag den 20. maj 2017 til langdistancekaproning på Nakskov Fjord

Lollands Havørn er 1. afdeling af DFfRs langdistanceturnering.

I ulige årstal arrangerer Nakskov Roklub Lollands Havørn, en langdistancekaproning. Lollands Havørn indgår i Dansk Forening for Rosports Langdistanceturnering. Langdistanceturneringen består af fem kaproninger om året, og der er ti arrangører. Hver arrangør står således for tur hvert andet år. 

Langdistancekaproning roes i to- eller fireårers inrigger. Der er fem inriggerklasser – åben mix 10 km 1. division, åben motionsmix 2. division 10 km, kvindeklassen 10 km og mændenes klasse over 25 km. Kvindernes og mændenes klasse er officielle danske mesterskaber. I de to mix klasser kåres turneringsvindere.

Når Lollands Havørn afvikles, er der mulighed for at se nogle af Danmarks flotteste robåde og samtidig se nogle af landets absolut bedste roere i aktion.

Det organisatoriske og praktiske arbejde i forbindelse med Lollands Havørn klares ved frivilligt arbejde af Nakskov Roklubs medlemmer.

Nakskov roklub havde to både med til start. Det ene “URO” bestod af tvillingerne Sebastian og William Wæver Christensen samt Sophia Lindegaard, alle på 16 år, der til trods af deres unge alder roede lige op med mere erfarne roere.

Det andet hold Seniorerne “Nakskov Roklub – roinfo.dk” brillerede med en guldmedalje, holdet bestod af Leif Thygesen, Jonas Thygesen og 72-årige Einar Hansen. Det var en historisk sejr, da det var første gang, at et hold fra Nakskov Roklub var i stand til at vinde guld ved klubbens egen kaproning.