Jazzkoncert med Ben Besiakov del 1

posted in: Ikke kategoriseret | 0

Victor Cornelins’ barnebarn, jazzpianisten Ben Besiakov med band. Netop her var Victor Cornelins ansat (fra 1919) som skolemand i 55 år, hvor han tillige blev viceskoleinspektør. I 1943 var Cornelins med til at stifte Nakskov Kommunale Musikskole, den allerførste i landet, hvor han i 1946 blev musikskolens karismatiske leder de næste små 30 år. Her i Aulaen har Victor Cornelins afholdt utallige prøver og koncerter med bl.a. skoleorkestret, ligesom han i dette smukke rum dagligt ledede skolens morgensang for generationer af børn. Nu er det således Victor Cornelins’ barnebarn, den verdenskendte jazzpianist Ben Besiakov der byder indenfor. Med sig har han bl.a. sin søn David Besiakov på trommer. Koncerten bliver så at sige i familien, idet både Cornelins’ barnebarn (Ben) og oldebarn (David) står på scenen på Byskolen. Ben trakterer Aulaens historiske flygel, som Bens bedstefar Victor nærmest dagligt gjorde brug af i sine mange år som hhv. skolemand og musikmenneske her på byens hovedskole.