Victor og Lønstrupgård

posted in: Ikke kategoriseret | 0

Torsdag d. 3 august er 125-året for skolemanden og musikmennesket Victor Cornelins’ fødsel. I den anledning præsenteres et ”fødselsdagsprogram”. Der blev afholdt et lille særarrangement i Avnede på Lønstrupgård (Avnedevej 3). Det var her Vajsenhuseleven Victor tilbragte sine lykkelige somre fra 1907 og derved påbegyndte sin livslange tilknytning til stedet og Vestlolland. Ringen sluttes mange mange år senere (1985), idet Victor Cornelins efter eget ønske blev stedt til hvile på Avnede Kirkegård. Ved besøget på Lønstrupgård mødes man foran Avnedevej 3, og går samlet ind på gårdspladsen og videre om i den skønne have, hvor vi nyder herligheden og synger et par sommersange. Christian Steffensen fortæller om Victors ferier og ophold på Lønstrupgård, ligesom han læser op fra Cornelins’ fine erindringsbog ”Fra St. Croix til Nakskov”