DET KONGELIGE TEATERS SOMMERBALLET 2022 I NAKSKOV

DET KONGELIGE TEATERS SOMMERBALLET 2022
TÅSPIDSSKO UNDER ÅBEN HIMMEL. KONGELIG SOMMERBALLET ER EFTERHÅNDEN BLEVET EN FAST TRADITION FOR PUBLIKUMMER RUNDT OM I HELE DANMARK. I 2022 GÆSTER SOMMERBALLETTEN NAKSKOV. At sidde med en picnickurv i den danske sommersol med familie og venner mens dansere fra Den Kongelige Ballet optræder live – dét er det bedste startskud på sommeren. Der er både svaner, sylfider og spansk temperament på scenen, når Det Kongelige Teaters dygtigste balletdansere tager på den største gratis udendørsturné nogensinde og besøger 12 byer rundt om i hele landet under åben himmel. Årets program glimter med dansestykker fra den kommende sæsons prægtigste balletter og fra ballettens repertoire. Kongelig sommerballet byder både på uddrag fra de storslåede klassiske balletter som ”Svanesøen”, ”Sylfiden” og ”Giselle”, hvor den ulykkelige kærlighed svæver drømmende rundt på scenen, og på sprudlende temperamenter med pas de deux’er fra ”Don Quixote” og ”Juveler”. Som noget helt særligt får publikum et smugkig på koreograf Gregory Deans helt nye Hollywood-inspirerede ballet ”Gotta Dance!”, hvor to sømænd til Judy Garlands ikoniske stemme møder en pige i en munter, energisk dans. Gregory Dean har også skabt balletsuccesen, ”Blixen”, der skildrer forfatterindens dramatiske livshistorie. Kongelig sommerballet program 2022: Gotta Dance! – pas de trois Giselle – pas de deux Rubiner fra Juveler – pas de deux Svanesøen – spansk dans Don Quixote – pas de deux Giselle – pas de deux Blixen – pas de deux Svanesøen – pas de deux Svanesøen – italiensk dans Sylfiden – divertissement Dansere: Emma Riis-Kofoed, solodanser, Caroline Baldwin, solodanser, Holly Dorger, solodanser, Wilma Giglio, solodanser, Stephanie Chen Gundorph, solist, Silvia Selvini, solist, Marina Minoiu, korpsdanser, Jón Axel Fransson, solodanser, Alexander Bozinoff, solodanser, Jonathan Chmelensky, solodanser, Marcin Kupiñski, solodanser, Sebastian Pico Haynes, solist, Guilherme de Menezes, solist, Mattia Santini, korpsdanser Forestillingen finder sted Lørdag 18. juni 2022 kl. 16.00 på Sydkajen, bedre kendt som Mørtelværksgrunden i Nakskov. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer på pladsen. Det er et samarbejde mellem Nakskov Handel & Erhverv og Lolland Kommune, der har gjort det muligt at få sommerballetten til Nakskov.