Ny MTB-bane i Nakskov

posted in: Ikke kategoriseret | 0

Ny MTB-bane i Nakskov blev indviet den 24. september 2017. På Apotekervej i Nakskov kan man nu få pulsen op på en ny bane Før var det planteskole, siden materialeplads for Lolland Kommune, og nu er det et rekreativt område for alle. I den nordlige udkant af Nakskov på “Apotekerjorden” er en ny MTB bane nu klar til brug. Det blev fejret den 24. september, hvor alle var velkommen med deres cykel. Borgmester Holger Schou Rasmussen klippede snoren til banen, for herefter at tage en tur banen rundt med Palle Rasmussen fra Nakskov Cykelklub og alle andre der har lyst og mod på at cykle banen igennem.

Efter strabadserne var der pølser og brød fra grillen og hyldebærsuppe at styrke sig på.

Lolland Kommune efterlod en del overskudsjord, da Naturstyrelsen overtog pladsen i forbindelse med 2. etape af skovrejsningen omkring Nakskov. Bakkerne blev jævnet og er nu rygraden i banen. Der er både middelsvære (røde) og svære (sorte) spor. Ruten er dog fælles, men med svære alternative spor på bakkerne for de øvede MTB-ryttere. I alt er der lavet godt 1,5 km røde spor og 1,5 km sorte spor fordelt på 14 bakker. Banen er bygget af frivillige fra Nakskov Cykelklub og Vestlolland Triatlonklub. Især Palle Rasmussen fra cykelklubben, der også var idémager til banen, har lagt mange timer i arbejdet. Ud over Lolland Kommune og Naturstyrelsen har en række lokale virksomheder sponsoreret banen. MTB-banen er en del af Krogsbølleskoven, hvor der også er hundeskov og løbebane. Skoven er en af 4 nye skove omkring Nakskov, der forbindes med hinanden af Ringstien. Lolland Kommune og Naturstyrelsen samarbejder om skovrejsningen ved Nakskov.